Защо да използваме Rent a car в чужбина

От: Рая Иванова

Ако планираме пътуване в чужбина и искаме да разгледаме повече от една страна, наемането на автомобил се откроява като чудесен вариант. Рент-а-карът ни дава свободата и гъвкавостта да пътуваме с индивидуалното ни темпо, да посещаваме места, които са трудни или невъзможни за достигане с обществен транспорт, и да се наслаждаваме на пейзажите по пътя. Ето някои от предимствата на наемането на рент а кар, за да отидем в друга държава:

 • Можем да спестим пари от транспортни разходи. В зависимост от дестинацията и маршрута, може да бъде по-евтино, отколкото използването на влакове, автобуси или полети между страните. Можем също така да избегнем плащането на таксита или трансфери до и от летища или гари. Това важи с голяма сила, особено ако пътуваме в компанията на близки, семейство, колеги и приятели.
 • Огромен избор и разнообразни класове превозни средства. Независимо дали се нуждаем от малка кола за шофиране в града, просторен SUV за семейно пътуване или бус за групови екскурзии, можем да намерим модел под наем, който да отговаря на нашите нужди и бюджет. Можем също така да изберем функции като GPS, автоматични скорости и детско столче за нашия комфорт и удобство.
 • Можем лесно да пресичаме граници. В рамките на Европа, обикновено можем да шофираме колата си под наем в различна европейска държава от тази, в която сме го взели. Важно е да попитаме какви документи ще ни бъдат необходими за преминаване на границата.
 • Ще можем да изпитаме повече забавления и приключения. Наемането на автомобил ни позволява да открием скрити съкровища, нестандартни дестинации и местна култура, които иначе може да изпуснем. Освен това, можем да спираме, когато пожелаем, да правим обходни маршрути или да променяме плановете, според ситуацията. Това допринася за по-запомнящо се и приятно пътуване.

Наемането на кола за пътуване до друга държава може да бъде полезно преживяване, ако планираме предварително и спазваме правилата за движение. В Green Rent a Car има разнообразие от SUV, леки коли и микробуси с марката Toyota под наем в България. По-голямата част от автопарка се състои от хибридни автомобили, които се фокусират върху устойчивостта и намаляването на емисиите. Колите са последни модели и са добре поддържани за висока безопасност и удовлетворение. Компанията има офиси в цялата страна, включително на летищата в София, Бургас и Варна. При следващото си пътуване в чужбина можем да се насладим на достъпни и надеждни коли под наем.

Какви са предимствата

При пътуване до друга държава, наемът на рент а кар може да бъде чудесена услуга, с която да опознаем нови места и да се насладим на повече гъвкавост и свобода в нашето пътуване. Някои от предимствата на наемането на автомобил за трансгранично пътуване включват:

 • Можем да спестим пари за полети, влакове или автобуси, особено ако пътуваме с група или семейство.
 • Можем да избегнем неудобството да регистрираме багаж, да чакаме на опашки или да се справяме със закъснения и отмяна на полети.
 • Можем сами да избираме маршрута и си и да спираме, когато и където пожелаем.
 • Можем да получим достъп до отдалечени или нестандартни дестинации, които може да не са добре обслужвани от обществения транспорт.
 • Можем да се запознаем с различни култури, пейзажи и кухни по пътя.
 • Можем да разполагаме с повече уединение и комфорт, отколкото в претъпкания автобус или влак.
 • Можем да се насладим на тръпката от шофирането по живописни пътища и магистрали.
 • Можем да се възползваме от специалните оферти и отстъпки, предлагани от Green Rent a Car.
 • Можем да бъдем по-спокойни с цялостното застрахователно покритие и пътната помощ, осигурени от рент а кар компанията.

Наемането на автомобил, за да отидем в друга държава, може да бъде невероятно приключение, но също така изисква известно планиране и подготовка. Хубаво е да се уверим се, че сме проверили правилата и разпоредбите на всяка държава, която планираме да посетим, като например изискванията за шофьорска книжка, пътни такси, стикери, стандарти за вредни емисии и закони за движение по пътищата. С тези съвети, ще имаме едно безопасно и безпроблемно трансгранично пътуване с кола под наем.

Нужни ли са специални документи?

Ако искаме да наемем от Green Rent a Car мечтаната кола, ще трябва да имаме някои документи със себе си. Те включват:

 • Шофьорска книжка, притежавана от поне три години, която е валидна. Наематели, които с по-малък стаж заплащат добавка “Млад шофьор” 15 €/ден и удвоен депозит.
 • Кредитна карта на наше име, която може да бъде предварително одобрена за депозит.
 • Ваучер (при наличен такъв).

Тези документи се изискват от закона и от политиката на Green Rent a Car. Те ще помогнат да се гарантира нашата безопасност и сигурност, докато шофираме автомобилите на компанията. Проверката, че ги носим със себе си, когато получаваме автомобила си, е ключова.

Какви са изискванията? 

При наем от Green Rent a Car, трябва да отговаряме на някои основни изисквания. Те са:

 • Необходимо е да уведомим компанията, ако планираме да използваме някой от нейните автомобили в чужбина.
 • С кола от Грийн Рент а Кар, можем да излизаме в една от следните държави: Сърбия/Гърция/Македония/Румъния.
 • Трябва да притежаваме международно разрешително за шофиране, ако шофьорската ни книжка не е българска или от страна от ЕС.
 • Трябва да разполагаме с кредитна карта на наше име, за да направим резервация и да платим за наема. Изисква се при евентуален случай на повреда или невръщане на автомобила.
 • Трябва да имаме необходимата застраховка на автомобила, която обикновено е включена в цената на наема. Можем да изберем и допълнителни опции за покритие за допълнително спокойствие.
 • Трябва да спазваме ограниченията на договора за наем. Не можем да пушим в автомобила или да излизаме в трета стана без предварително споразумение. Отговорността за всички глоби или такси за нарушения на правилата за движение или паркиране е на наемателя.

Като спазваме тези изисквания, можем да се насладим на гладко и безпроблемно преживяване при наем с Green Rent a Car. Автопарка се състои от широка гама от автомобили Toyota - от компактни автомобили до SUV и автобуси, всички с хибридна технология и ниски емисии. Автомобилите са нови, добре поддържани и оборудвани с модерни функции. Резервирай своя автомобил днес и открий красотата на България с Green Rent a Car!

Как да резервираме онлайн от greenrentacar.bg?

Можем да резервираме автомобил както на място, в офис на компанията, така и да изпратим заявка на официалния сайт на компанията – greenrentacar.bg. При въпроси, можем разгледаме графа „Често Задавани Въпроси“, да изпратим запитване на reservations@greenrentacar.bg, да използваме контактната форма, или да се обадим на центъра за обслужване на клиенти  на +359 700 700 22. Резервацията става изключително лесно и бързо. Необходимо е да си харесаме автомобил, време и локация. В следващите стъпки избираме желаните от нас екстри. При желание за излизане в чужбина, разбира се, е необходимо да изберем опцията „Пътуване в чужбина“. Последната стъпка е преглед на резервацията, заплащане на депозита и финализиране на поръчката. 

Резервацията на автомобил в greenrentacar.bg отнема броени минутки и е единственото нещо, което ни отделя от уникално преживяване, както в България, така и в чужбина.

Добави коментар