Защо e важно да проучим локациите, от които ще взимаме своя rent a car?

От: Рая Иванова

Когато настъпи моментът за наем на кола, забелязваме колко много опции за наемане ни предоставя rent a car агенцията. Може да изберем наем директно от гишето на летището, може да наемем от офис в града, или пък може да заявим желано от нас място и час, когато колата под наем да ни очаква. И тук идва въпросът, кое от местата да изберем? Независимо дали никога досега не сме наемали rent a car, или имаме опит в това, изборът на правилната локация за взимане на автомобил понякога може да бъде доста сложен. В крайна сметка, най-добрият съвет е винаги да сравняваме цените на моделите и да намерим най-добрата оферта, според нашите нужди. В сайта на Greenrentacar.bg, лесно ще успеем да свършим тази задача, защото той е много лесен и достъпен. В него може да направим заявка за наем, който ще отговори на нашите нужди. Можем дори да заявим кола извън работното време и то на адрес, който ние пожелаем.

Кои локации предлага Greenrentacar.bg?

Офисите са разположени на популярни места в големите градове в страната. Нека разгледаме предимствата на различните варианти за вземане на rent a car:

Предимства на вземането на автомобил от летището

  1. Лесно получаване. Разбира се, първото предимство е лесното вземане на автомобила, ако току-що пристигаме на летището. Това е причината, поради която местата на летището са толкова популярни, и може би е причината, поради която и ние бихме обмислили да наемем от там. Ако се нуждаем от rent a car, защото сме извън града и планираме да стигнем до дестинацията си със самолет, със сигурност най-добрият вариант ще бъде да го вземем на летището. Това е не само по-лесно, но и спестява пари за пътуването от летището до града, когато стигнете там. Едно нещо, което трябва да се вземе предвид, преди да вземем колата, е продължителността на полета. Някои хора могат да се чувстват малко уморени след дълъг полет и в такъв случай може да е опасно да шофираме - това е още по-опасно, ако отиваме на място, което не познаваме добре.
  2. Безопасност. В зависимост от дестинацията ни, наемането на автомобил на летището е много по-безопасно, отколкото да разчитаме на обществения транспорт или услугата за споделено пътуване, за да стигнем до града. Това е особено важно, ако дестинацията ни е място, на което никога преди не сме били. За съжаление, има някои случаи на незаконен транспорт на летищата - и най-лошото: понякога туристите дори не осъзнават, че са изложени на риск. Наемането на автомобил на летището означава, че имаме контрол над превозното средство, посоките и пътищата, по които се движим.
  3. По-голям избор на rent a car. Като цяло компанията за отдаване под наем разполага с по-големи автопаркове на летищата, което означава, че шансовете да намерим най-подходящата кола, са в наша полза, когато търсенето е голямо. Въпреки това, автопарковете може да са по-големи, но също така и броят на хората, които търсят коли под наем на летищата са повече. Поради тази причина, за да си гарантираме rent a car за натоварените периоди, нашият съвет е винаги да резервирате предварително - няколко седмици обикновено са достатъчни за повечето места. 

Предимства на вземането на автомобил под наем от града

  1. Има офиси в близост до хотела, търговски обект или друго място, което планираме да посетим. Има много ситуации, в които наемът в града може да бъде по-удобен вариант. Като цяло, кой е казал, че ще имаме нужда от rent a car, само когато сме извън града? Автомобилът под наем може да бъде опция, ако пътуваме с приятели, ако се нуждаем от повече пространство различно от това, с което разполагаме в  собствения си автомобил, и в много други ситуации. Ако и нашият случай е такъв, то тогава наемането на rent a car около градски обект, може да е най-доброто за нас. Много често вземането на кола от града е по-практично, тъй като агенциите имат партньорски условия с голяма част от хотелите и търговските обекти, също така, имат и офиси в града. Ако автомобилът ще ни е необходим само за част от пътуването или ако предпочитаме да го вземем, когато сме отпочинали от полета, тогава най-добрият вариант ще бъде да наемем rent a car близо до нас. 
  2. Спестяваме за няколко дни, в които няма да ни е необходим автомобил под наем. Вземането и връщането на автомобила под наем на летището понякога означава, че ще трябва да го наемем за дни, в които няма да ни е необходим. Ако тои ще ни е нужен само за няколко дни от пътуването ни, а не за целия престой, може би ще ни излезе по-евтино просто да го наемем за конкретните дати. Важно е обаче да направим добре сметките си, защото понякога дневната цена ще стане по-висока, от колкото бихме платили за по-дълъг наем. 
  3. Не е нужно да чакаме на дълги опашки. Наемът на rent a car от аерогарата може да ни донесе дълго чакане на опашка, а накрая да се окаже че няма наличен автомобил за нас. Най-голямото летище в България – летище София е натоварено целогодишно, а в летния сезон летищата в Пловдив, Варна и Бургас също са много ангажирани и наемът в последния момент може да ни изиграе лоша шега. 

На какво разстояние са?

Офисите са на близко разстояние до популярни места в града, но все пак, какво да правим, ако знам, че ще закъснеем? 

Ако предварително знаем, че няма да успеем да вземем колата на време, може да променим наема си така, че да е по-подходящ за графика ни.  Ако това е денят, в който трябва да вземем автомобила, може да се обадим на агенцията, за да я уведомим, че закъсняваме. Ако знаят, че сме на път, може да успеят да задържат автомобила, докато пристигнем. Определено си струва да се опитаме да запазим първоначалния си наем, тъй като наемът на кола обикновено струва много повече в последния момент, а и агенцията може да не разполага с друг автомобил, подходящ за нашето пътуване, когато пристигнем, особено, ако е натоварено място.  

Как да наемем онлайн?

Ако се намираме в град, в който няма офис на компанията, като например Русе или Велико Търново, то може да се сдобием с rent a car бързо и лесно онлайн. Просто трябва да следваме стъпките, през които ни отвежда сайта и да резервираме перфектната кола под наем, с която ще натрупаме приключенски километри, които ще помним дълго време.

Добави коментар