Как се взима кола под наем?

От: Рая Иванова

Най-голямото предимство на автомобила под наем - е свободата, която той ни дава. Особено, когато пътуваме на по-отдалечени места с интересни забележителности, които искаме да посетим. Планински ресторанти със зашеметяващи гледки, красиви водопади или морски ивици, наличието на кола под наем ще ни донесе пълната свобода в това наше приключение. Пътуването с група непознати в автобус или друг обществен транспорт ще ограничи възможността ни да видим интересни забележителности, защото има стриктен маршрут, който трябва да бъде следван. Когато изберем рент а кар, ние можем да спрем по всяко време, за да се насладим на всяка гледка, която пожелаем. Също така, може да определим свой собствен маршрут или да променим плана си в последния момент.

Как се взима кола под наем?

Преди да подпишем договора за наем, препоръчително е първо да го прегледаме внимателно и ако имаме въпроси, да ги зададем и обсъдим заедно с агента. Ако не сме платили онлайн, ще трябва да заплатим на място при взимане на автомобила, от избраната локация, а не при връщането му. Нужно е да предоставим номера на резервацията, както и шофьорската ни книжка и кредитна карта. Проверяваме автомобила внимателно, преди да напуснем паркинга. Уверяваме се, че прозорците работят правилно, или че няма разхлабени части, неработещи светлини, течове или нещо, което може да се счита за повреда. Искаме да сме сигурни, че всички драскотини, вдлъбнатини или проблеми са документирани, така че да не носим отговорност за тях, когато върнем колата. 

Колко струва?

Цените в този сфера са много плаващи. Те се определят, спрямо сезона и натовареността на компанията. Препоръчително е да проверим каква сума ще дадем за колата под наем, това може да стане онлайн. Тази бърза проверка ще направи избора ни много по-лесен. В днешно време проверката на цената е много бърза и достъпна. Тя става чрез уебсайтовете на агенциите за отдаване на коли. Сравняваме тарифите и най-основните коли, които предлагат. По този начин ще открием перфектната сделка за нашето местоположение и периода от време, за който ще имаме нужда от наем. Все пак, нека не се впускаме в най-ниската оферта, защото често това крие скрити такси и условия, който биха провалили плановете ни за пътуване и би ни излязло много по-скъпо. За да си гарантираме безпроблемно пътуване и да си спестим неприятности, по-добре да се обърнем към иновативна, гъвкава и водеща компания за коли под наем, каквато е Greenrentacar.bg.

Как да изберем правилния автомобил?

Ако отиваме на семейна ваканция, няма смисъл да наемаме двуместен кабриолет – колкото и да сме изкушени да оставим децата на летището, след стресиращ полет, разбира се, че се шегуваме! Нека се уверим, че нашият рент а кар има достатъчно места за всички, които ще пътуват в нея. Оставянето на багажа видим на задните седалки, също не е добра идея, тъй като може да привлече крадци и да си довлечем неприятности. Поради тази причина, е добре да помислим колко място за багаж ще ни е необходимо. Ако резервацията е направена онлайн, в сайта на greenrentacar.bg ясно е посочено колко местна е колата и колко куфара ще се събере в колата.

Въпреки, че идеята да тръгнем по открития път с бензинов двигател V8 несъмнено е много примамлива, може да не искаме да похарчим по-голямата част от бюджета си за гориво. Така че, когато избираме автомобил е по-разумно да изчислим приблизително разстоянието, което ще изминем и да се насочим към икономична и по-компактна кола.

Също трябва да помислим и за трансмисията на автомобила. Ако сме свикнали да шофираме автоматична скоростна кутия, определено не е уместно да наемем ръчна. 

След като изберем подходящата кола, спрямо целта на нашето пътуване, може да разгледаме и допълнителните екстри, които се предлагат. Разнообразни функции ще открием в Green Rent A Car, които ще направят пътуването ни още по-практично. Например, може да включим GPS система или детско столчета за кола. Тези допълнения, могат да бъдат взети под внимание, докато преминаваме през процеса на онлайн резервацията. Различните модели коли имат различни опции, така че трябва да го имаме в предвид, когато избираме размер и модел на автомобил.

За какви цели се взима?

Наемането на кола ни позволява да се впуснем в приключенията си със собствено темпо. Тази услуга ни дава пълна доза комфорт по време на пътуването, защото можем да усилим радиото и да пеем заедно с него, да говорим помежду си на висок тон, или просто да се отпуснем и да се чувстваме удобно. Също така, когато търсим кола под наем, можем да направим избор на превозното средство, в зависимост от това каква конкретна цел имаме. Независимо дали заминаваме заедно с цялото семейство и имаме нужда от по-голяма кола, или пък имаме нужда от микробус, като част от бизнес плана си, можем да разчитаме на greenrentacar.bg за избор измежду широка гама коли за всички наши цели.

Колкото по-рано уточним датите и целите на нашето пътуване, толкова по-изгодно ще успеем да наемем кола. Има основни неща, за които трябва да помислим преди нашето заминаване. Например, дали планираме да вземем колата веднага след кацането на летището. Определено си струва да разгледаме възможностите за резервиране на полет и кола под наем заедно. Това често може да ни спести пари. 

Ако пътуваме извън граница, нека не забравяме да съобщим на компанията за отдаване на коли под наем. Зависи от държавата, която ще посетим, но може да имаме нужда от застраховка или други документи.

Защо да се доверим на Greenrentacar.bg?

Компанията е напълно съвременна и гъвкава. Главната цел на Green Rent A Car е удовлетворението на клиента от шофирането на чисто нови коли на марката Toyota, които също така са предимно хибридни. Сайтът на компанията е динамичен и резервацията на кола под наем се случва много бързо. Ако не желаем да оставяме личните си данни в интернет пространството, можем да запазим автомобил на място в офисите или по телефона. Екипът на Green Rent A Car, освен че е отзивчив и винаги усмихнат, се състои от професионалисти, които ще ни дадат съвет, ако имаме колебания преди наема на автомобил.

Добави коментар