Защо да изберем хибриден автомобил под наем

От: Рая Иванова

а

Автомобилите под наем ни осигуряват ненадминат комфорт по време на всяко пътуване. Без значение, дали ще наемем кола за ваканция или за бизнес пътуване, ние определено си гарантираме по-голямо удобство, повече свободно време и  допълнителна доза забавление от шофирането на различна кола от нашата лична, която ползваме ежедневно. Несъмнено си мислим, че няма как да направим пътуването си още по-приятно. Всъщност, съвсем не е така. Ако наемем rent a car, но не какъв да е, а хибриден, то тогава ползите от наема ни се увеличават още повече.  

Защо да изберем хибридни автомобили под наем

Има много ползи, заради които да изберем хибридна кола под наем. Хибридите са популярни поради много причини, една от които е, че могат да ни спестят пари за бензин. Като цяло, хибридите под наем получават двадесет процента по-добър пробег от обикновените автомобили. Харченето на по-малко и получаването на повече винаги е страхотен компромис, особено, когато става въпрос за бюджета на нашата семейна ваканция. Алтернативните източници на гориво, като електричеството, намаляват значително разходите за пътуване, предоставяйки ни кола под наем, която е достъпна и ефективна форма на транспорт. 

Те също така са много предпочитани от тези, които обичат да карат компактни превозни средства, тъй като повечето от хибридните автомобили са пъргави и лесни за управление. Разбира се, на първо място, като причина, защо да изберем подобен тип кола, бихме посочили въздействието на хибридите върху околната среда. Традиционните коли под наем са известни с отделянето на вредни и изгорели газове във въздуха, включително въглероден диоксид и въглероден оксид. Екологичните хибридни са предназначени да сведат това замърсяване на въздуха до минимум. Вместо да разчитат на бензин, хибридните рент а кар превозни средства разчитат на електрически или алтернативни източници на гориво. Те се връщат към двигатели с вътрешно горене, само когато основният източник е изчерпан. Независимо дали става дума за закупуване или наемане на кола, преходът към по-екологична мобилност започва да придобива все по-голямо значение, затова хибридните автомобили са водещи в предпочитанията на онези, които искат да изберат по-екологична кола.

Какви са предимствата?

  • Нисък разход на гориво - при хибридните автомобили двигателят с вътрешно горене винаги работи с помощта на електрическия мотор. Тъй като електрическият мотор винаги разполага с максималния наличен въртящ момент, когато е активиран, това означава, че двигателят с вътрешно горене почти никога няма да бъде натоварен, намалявайки количеството използвано гориво.
  • По-добра производителност - както споменахме, електрическият мотор, присъстващ в хибридните автомобили, има целия наличен въртящ момент, когато е активиран. Това кара мощността да бъде максимална веднага, щом стартираме и ускорим колата. Също така, колата е много по динамична и настроението по време на шофиране е приповдигнато.
  • По-малко замърсяване - според статистиката, един хибриден семеен автомобил под наем отделя около 75 грама CO2 за всеки изминат километър. Тази стойност е половината от CO2, отделян от семеен автомобил, задвижван с дизел, който отделя 150 грама на изминат километър. Когато шофираме хибридна кола, знаем, че допринасяме за намалянето на вредните емисии, причинени от мобилността. По този начин, планетата ни благодари!
  • По-голяма стабилност - кола, която използва само един двигател с вътрешно горене, има относително висок център на тежестта, което означава, че автомобилът не поддържа пълния си баланс при завиване. Хибридите, от друга страна, има двигатели, разположени на стратегически точки на колата, който да подобри разпределението на теглото и да намали центъра на тежестта. Имаме повече стабилност, без да пренебрегваме производителността.
  • Осигуряват по-голям комфорт - много хора знаят, че както хибридните превозни средства, така и електрическите са много по-тихи от автомобилите с вътрешно горене. Това води до повече комфорт за пътниците. Разбира се, нека не  забравяме, че от юли 2019 г. всички коли са длъжни да издават звук, който ни предупреждава за присъствието им на обществени пътища, когато се движат под 20 км/ч.
  • Гарантиран достъп до центъра на града – не само в големите градове, като София и Варна, трафикът е напрегнат и местата за паркиране са ограничени. Разбира се, зависи от сезона, но често паркирането в центъра на града се оказва истинско приключение. За щастие, хибридните превозни средства, често са в компактни размери, което ни осигурява лесно маневриране и паркиране на по-тесни пространства.

Какви модели има?

Моделите, които ще открием в автопарка на Greenrentacar.bg са изключително разнообразни и подходящи за всички наши планове, свързани с пътуването. Очакват ни нови, внимателно подбрани коли под наем на популярната и всеизвестна марка – Тойота. За никой не е тайна, че Toyota Hybrid са водещи в създаването на хибриди. Зависи от целта на пътуването, може да се възползваме от компактна, икономична и малка кола, до мощен и луксозен SUV автомобил. По-разумно е, преди на наемем кола, да помислим, какъв ще бъде нашият маршрут, за да преценим, дали имаме нужда от по-малко или по-голямо возило. Ако не можем да вземем това решение сами, то тогава екипът на Green rent a car ще ни даде съвет - кой тип превозно средство ще отговори максимално на нашите очаквания.

Как да наемем онлайн от Greenrentacar.bg?

Наемът от Green rent a car е особено лесен, защото компанията е модерна, иновативна и водеща в страната. Може да направим своята резервация по два основни начина. Ако планираме пътуване месеци по-рано, бързо и безпроблемно може да резервираме желания автомобил онлайн. Сайтът е изграден по последни тенденции и резервацията на кола става с лекота, защото всяка стъпка до потвърждаване на резервацията е ясна и подробно обяснена. В сайта ще открием и общите условия за наем, както и често задавани въпроси, които ще ни помогнат ако има нещо, което не успяваме да разберем. Другият начин, по който можем да заявим автомобил, е като отидем на място в някой от офисите. Те са разположени на ключови места в големите градове на страната. 

Добави коментар