Кои модели автомобили под наем са най-подходящи за лятото?

От: Рая Иванова

Лятото е дългоочаквано и много предпочитан сезон за пътувания от годината. Обикновено започваме своите планове за летните приключения, още през зимата. Със затоплянето на времето е най-подходящият момент да тръгнем на път и да опознаем нови места. Независимо дали ще пътуваме в България или в чужбина, ще искаме да вземем кола под наем с всичко необходимо, за да се забавляваме максимално. Ако изпитваме трудност как да изберем правилната кола, като за начало може да се съобразим с терена. Нека започнем да се ориентираме, към дейностите, които искаме да извършим, и преминем към вероятно най-важната част – нашият бюджет. 

Какви видове има?

Има голямо разнообразие от коли. В края на краищата най-важното е нашето пътуване и целта, която стои зад него. Ако целта е да не бързаме, да се отпуснем и да се забавляваме, тогава си заслужава да отделим повече пари за наем, за да получим по-голяма и по-комфортна кола. Ако знаем, че пътят ще е дълъг, също си заслужава да наемем нещо с по-големи размери. 

По-малката кола е добра идея, ако няма да шофираме много и просто искаме нещо, което да ни закара от точка А до точка Б. Вероятно е по-добър вариант за нас и в градската среда - тъй като по-малкият й размер ще може да ни помогне да се ориентираме в понякога сложните и тесни улички на средностатистическия град. За разлика от автомобила с компактни размери, по-големият вероятно е по-практичен вариант, ако се отправяме към провинцията или някой къмпинг и взимаме със себе си повече багаж. Обикновено решението каква кола да наемем за лятната си ваканция, се свежда до избор между два вида автомобили: такива със стандартни и компактни размери, като седан и  такива, които са с по-големи габарити, като джиповете

Кои локации са най-удобни?

 • Ако отиваме на планинско уединение:
  Ако планираме да посетим хубава хижа под наем за нашето лятно бягство, SUV или рент а кар със задвижване на четирите колела са оптималните автомобили под наем за нашето пътуване. Докато поемаме чист въздух и се наслаждаваме на живописна обстановка, ще имаме нужда от автомобил, създаден за пътуване през окръга с всички удобства - например, Toyota RAV4. Няма да се притесняваме, ако имаме прекалено много багаж. Този компактен SUV разполага с достатъчно вътрешно пространство, както и с обширно товарно място за всичко, което искаме да вземем със себе си. Също така, има много богато ниво на оборудване, като системи за безопасност и навигация, която ще ни е от необходимост. 

 • Ако търсим нещо по-сантиментално:
  Планирали сме уютно бягство в хотел със закуска? Искаме с половинката си да си отпочинем със стил, като наемем икономична, но и едновременно луксозна кола за уикенда. Опаковаме багажа си, оставяме грижите у дома и тръгваме на път с кола от висок клас, създадена за романтика. Toyota C-HR - този малък, луксозен SUV ни позволява да разполагаме с изобилие от удобства и функции с всички екстри и пространство на по-голям автомобил, което го прави изключително удобна кола за дълги пътувания. Ако търсим нещо стилно и специално, но все пак практично, наемането на този модел Тойота ще отговори на всички наши изисквания.

 • Ако сме се отправили към плажа:
  Любителите на крайбрежието се нуждаят от две неща, когато се отправят към така необходимата ваканция: апартамент под наем с гледка към морето и перфектния компактен автомобил под наем, с който да пътуват. Без значение дали искаме да се отпуснем на брега или ще обикаляме около близки забележителности. Когато търсим компактни коли за пътуване, няма нищо по-забавно от ваканционно пътуване с Toyota Yaris. Той е пъргав и с перфектни размери за натоварения трафик, който се образува през лятото около Варна и Бургас. По това време на годината местата за паркиране са ограничени, но благодарение на размерите му, ще паркираме  с лекота, дори и на по-тесни места.

 • Ако правим нещо авантюристично:
  Готови сме да се отклоним от планирания маршрут и да опитаме нещо малко по-различно по време на следващото си пътуване, например да посетим град, който не е в плана ни и да отседнем хостел. Необичайните пътувания заслужават незабравими спомени, а наемането на кросоувър е идеалният помощник за това. Кросоувърът е един от най-добрите автомобили, които можем да наемем за пътешествие, изпълнено с неочаквани неща, като ни предоставя комфорта на лека кола и допълнителното пространство на SUV. Кросоувърът е солиден избор, за да закара нас и цялата ни екипировка за приключения навсякъде, където поискаме да отидем. Можем да разчитаме на много вътрешно пространство и комфортно пътуване, което прави кросоувърите на Тойота едни от най-удобните автомобили за пътуване. 

 • Ако просто искате да избягаме:
  Понякога искаме просто да тръгнем на път и да не се притеснявате за куп подробности. Ако разполагаме с ограничен бюджет и предпочитаме да запазим средствата си за други неща, може да се отправим към мотел и да стигнем дотам с хубав икономичен автомобил под наем. Но това не означава, че трябва да се откажем от комфорта и щипка стил, по време на пътуването. Ако търсим просторни и удобни седалки и добър разход на гориво, когато наемаме кола за пътуване, то Toyota Corolla е чудесен вариант. Що се отнася до интериорните характеристики, може да очакваме всички модели да бъдат оборудвани с Bluetooth, USB порт и модерна мултимедия. По време на пътуването няма да ни се налага да спираме до бензиностанция твърде често, тъй като пробегът средно е 6 литра на 100 километра. Когато става въпрос за добри автомобили за пътуване, Corolla покрива всички изисквания. Корола е удобна и лесна за шофиране, с подход, който не се натрапва. Въпреки това, този модел предлага много стандартни функции за тази цена. Това не е най-вълнуващата кола, но ако искаме лесно и безстресово пътуване, Corolla 2022 е един от най-надеждните автомобили - дори и под наем.

Защо да се доверим на Greenrentacar.bg?

Причините да се доверим на компанията не са малко! Автомобилите под наем в автопарка са чисто нови и са оборудвани с много екстри. Резервацията става бързо и лесно онлайн. Също така, персоналът е много любезен и компетентен и винаги ще ни даде съвет, ако изпитваме затруднение, по време на наема.

Добави коментар