Rent a car от Варна - предимства и недостатъци

От: Рая Иванова

Третото по брой жители в страната и най-голямо на българското Черноморие населено място, е Варна. Ситуиран на стратегическо място, градът е бил основен икономически, социален и културен център в продължение на хилядолетия. Варна е известна с богатото си минало, културно наследство и история, както и с модерното си градско развитие и оживения си нощен живот. Варна е и популярна дестинация, която притегля милиони пътешественици ежегодно със златните си плажове и топлото си лято, историческите музеи, културните фестивали, и спортните събития.

Когато планираме да посетим Варна, може да се замислим дали да си вземем кола под наем или не. Ще разгледаме както предимства, така и недостатъци на наемането на рент а кар във Варна.

Предимства

- Имаме по-голяма гъвкавост и свобода да разгледаме Варна и региона със собствен график и темпо. Можем да посетим места, за които би ни отнело осезаемо по-дълго време с обществен транспорт, като например Аладжа манастир, курорта Златни пясъци или Побитите камъни.

- Пестим пари за таксита или организирани екскурзии, особено ако пътуваме с приятели или семейството.

- Можем да се любуваме на живописните природни пейзажи по пътя - във Варна и околностите има много пътища, по които има зашеметяващи гледки. Можем също така да спираме, когато пожелаем, за да направим снимки или да си починем.

Недостатъци

- Трябва да се справяме с трафика. Варна може да се задръсти в пиковите часове или през туристическия сезон.

- Да проследим дали наетото превозно средство има подходящите документи, застрахователно покритие, оборудван е с правилните гуми и е обслужен навреме.

- Трябва да намерите надеждна и заслужаваща доверие компания за отдаване на коли под наем, която предлага добро обслужване и качествени автомобили. Във Варна има много фирми за отдаване под наем, но не всички са с добра репутация.

За щастие, можем да се доверим на Green Rent a Car – рент а кар компания, насочена към опазване на природата със своя автопарк, съставен основно от хибридни автомобили, и отдадеността към представянето на най-доброто възможно обслужване на клиентите.

Кои са локациите във Варна

Green Rent a Car разполага с офиси из цялата страна, като този в град Варна, е в международно летище на морската столица. Летището посреща над един милион пътници годишно и е чудесен пункт, от който да вземем нашата кола под наем. Ако все пак се намираме далеч от летището, винаги можем да разчитаме на екипа на Green Rent a Car да достави колата до нашата текуща локация – например хотела ни. 

Какви забележителности има в района

Ето списък на тези невероятни места за посещение с рент а кар във Варна, които не бива да пропускаме:

В града

- Приморски парк: Красив и зелен парк простиращ се по Варненското крайбрежие, предлагащ живописни гледки, релаксиращи пътеки и различни места за култура и развлечения. Можем да се възхищаваме на паметници, фонтани, скулптури и цветя или да посетим зоологическата градина, аквариума, планетариума, делфинариума и много други невероятни места.

- Варненски археологически музей: богатата култура и история на Варна и региона, датираща от праисторически времена, представена чрез уникални артефакти. Можем да видим впечатляващи колекции от древни предмети, като керамика, бижута, монети, оръжия и инструменти, както и Варненското златно съкровище, известно като най-стария пример на обработено злато в света – на повече от 7000 години!

- Военноморски музей: Този музей представя морското наследство на България с експонати на кораби, макети, карти, униформи, документи и снимки. Можем да се запознаем с морските битки, откритията и постиженията на българските моряци и адмирали през историята.

- В града също така можем да открием нос „Галата“, катедралата „Богородица“, римските терми, градския център, разнообразие от магазини, ресторанти, барове и шопинг центрове. Ако сме любители на адреналина, можем да скочим от Аспаруховия мост, завързани за бънджи или да покараме бърз джет през летния сезон.

Извън града

- Побитите камъни: Това е едно от най-впечатляващите скални образувания в България, което се намира само на 24 км от Варна. Състои се от каменни колони, които наподобяват гора и имат мистериозен произход.

- Село Тюленово: Живописно рибарско селище на брега на северното Черноморие. Известно е със своя скалист бряг, морските пещери и подводните скали, които привличат гмуркачи и фотографи.

- Заливът Болата: Красив пясъчен плаж, заобиколен от червени скали, намиращ се в природния резерват Калиакра, на около 100 км от Варна и много близо до Тюленово. Той е защитена зона за редки птици и растения и предлага гледки към морето, достойни за филм.

- Нос Калиакра: изграден от скали полуостров, издаден навътре в Черно море, на около 70 км от Варна. Има богата история и легенди, както и природен резерват за делфини, корморани и други диви животни.

- Крепостта Овеч: Това е средновековна крепост, построена върху скалисто плато в град Провадия, на около 55 км от Варна. В миналото тя е била важен стратегически и търговски център, а сега в нея е изграден музей и се провеждат културни събития.

- Скален манастир Аладжа: Това е пещерен манастир, издълбан във варовикова скала, на около 14 км от центъра на града. Той датира от XII в. и е бил обитаван от монаси, които са живеели в уединение и молитва.

- Близките населени места и курорти като Каварна, Балчик, Добрич, Златни Пясъци, Албена и много други, предлагащи техния чар и забележителности.

Защо да наемем автомобил от Greenrentacar.bg

Трудно ще успеем да посетим изброените места за кратко време, използвайки само наличния обществен транспорт. Наемането на превозно средство от Green Rent a Car не само ще ни осигури необходимата свобода и удобство, а и страхотно изживяване - с нов автомобил с хибридно задвижване. Затова, при следващото ни пътуване към Варна, можем да разчитаме на услугите на greenrentacar.bg онлайн, или пък направо да се свържем с контактния център на 0700 700 22.

Добави коментар