Кое е най-доброто време да резервираме кола под наем

Как да планираме взимането на кола под наем

Изборът на автомобил под наем за нашето следващо пътуване може да бъде забавен и вълнуващ процес. Някои от нещата, които трябва да имаме предвид, са бюджетът, интересите, времето и сезона. На първо време трябва да изберем своята дестинация. Можем да търсим в интернет за вдъхновение, да четем ревюта и да сравняваме цени. Също така, можем да попитаме приятели и семейство за препоръки или да използваме специализирани сайтове и приложения за планиране на пътувания. Някои от факторите, които трябва да вземем предвид, са сезонът, цените, климатът и наличността на места за настаняване. Най-важното е да сме отворени за нови изживявания и да се забавляваме! 

 • След като изясним дестинацията, трябва да вземем предвид няколко фактора, като броя на пътниците, багажа, разстоянието и цената. Ето някои съвети за това как да изберем подходящия тип на автомобил спрямо ситуацията:

 • Ако пътуваме само с един или двама пътника, може да предпочетем компактен или економичен автомобил, като хечбек или седан. Така ще спестим гориво, а също така ще можем да се движим по-лесно в градски условия. Освен това, тези видове автомобили са по-евтини за наемане.

 • Ако пътуваме за забавление или искаме да направим впечатление, може да изберем луксозен или спортен автомобил. Така ще се насладим на комфорт, стил и мощност, а също така ще привлечем вниманието на околните. Разбира се, тези видове автомобили са по-скъпи за наемане и изискват повече грижа.

Когато сме уточнили локацията, датата и какъв вид автомобил ни е нужен, можем да проверим за цени и наличности на  Greenrentacar.bg. Там ще намерим разнообразие от модели, размери на купето и куп екстри. Можем да изберем датите, местата и часовете на вземане и връщане на автомобила. Ще имаме възможността да сравним различните оферти и да изберем тази, която най-добре отговаря на нашите нужди и бюджет. 

Има ли най-подходящо време за наемане на автомобил

Тук важи максимата „колкото по-рано, толкова по-добре“. За да бъдем сигурни, че ще има наличност на вида автомобил, който желаем, е добре да пристъпим към тази стъпка, след като уточним местата и датите на нашето пътуване. Добре е да знаем, че съществува сезонност, и в определени периоди на годината има засилено търсене на коли под наем. Натоварените сезони са летните месеци, когато хората се запътят към мечтаната почивка към морето и зимата, когато условията в планинските курорти са идеални за зимен туризъм. В допълнение към това, има засилено търсене, по време на национални празници и уикенди, особено когато се съберат повече от два почивни дни. Високо търсене има и по време на абитуриентските балове през месец май, когато зрелостниците искат да отпразнуват повода, в компанията на нов автомобил. За да си гарантираме, че ще получим желаната кола, особено в периоди на по-високо търсене, е добре да планираме своето пътуване, колкото може по-рано. Ако още не сме си избрали кола, най-доброто време е сега.

Предимства на предварителната резервация

Резервирането на автомобил по-рано, ни дава много предимства:

 • По-голям избор на коли: рискът за това, автомобилът, който желаем да не е наличен, се минимизира.

 • Гарантирано ниски цени: при ранна резервация, се възползваме от най-добрите ценови условия.

 • Спокойствие: имаме гаранция, че когато пристигнем, превозното средство ще бъде подготвено и ще ни чака на избраната от нас локация.

 • Повече време да се запознаем с условията по наемане: ако избираме автомобил под наем в момента на пристигането, в бързината може да пропуснем да обърнем по-подробно внимание на условията по наема. При предварителната резервация онлайн, имаме възможността да се запознаем с всички детайли от комфорта на нашия дом, или където и да сме, ако използваме сайта на Greenrentacar.bg

 • Използване на услугата за доставка на автомобил до локация: ако нямаме възможност да минем през локация и офис на Грийн Рент а Кар, при предварителна резервация, можем да изберем място, където искаме да ни бъде доставен автомобилът. Това е една страхотна услуга, която значително улеснява пътуването и повишава комфорта ни.

  Защо да се доверим на Greenrentacar.bg

  Грийн Рент а Кар е надеждна компания, имаща дългогодишен опит в сферата на услугите „рент а кар“. Тя предлага нови, предимно хибридни коли под наем на японската марка Toyota, които се отличават със своя дизайн, иновативност и екологичност. Грийн Рент а Кар има офиси в големите градове и летища в България, като София, Варна и Бургас. Компанията предлага различни услуги, като трансфери, коли с шофьор, бусове за пътници, коли за специални събития и други. Green Rent a Car има много доволни клиенти, които споделят своя положителен опит и отзиви в социалните мрежи.  

  Грийн Рент а Кар - с грижа към околната среда

  Хибридните автомобили на Тойота използват комбинация от бензинов двигател и електрически мотор, които работят заедно, за да намалят потреблението на гориво и емисиите на вредни газове. Те автоматично превключват между двата източника на енергия, в зависимост от условията на шофиране, като могат да използват само електричество при ниски скорости или в градски условия. Хибридните коли на Тойота използват иновативна технология за регенеративно спиране, която преобразува кинетичната енергия, освобождавана при спиране или забавяне, в електрическа енергия, която се съхранява в хибридната батерия. Това означава, че хибридните автомобили на Тойота не се нуждаят от зареждане от външен източник, а самозареждат своята батерия по време на шофиране.

  Екипът от професионалисти на Грийн Рент а Кар е съставен от опитни, обучени и любезни служители, които са готови да ни предоставят най-добрата услуга за наемане на автомобил. Те са винаги на разположение да ни консултират, да ни помогнат и да ни предложат решения, които отговарят на нашите нужди и очаквания. Екипът на Грийн Рент а Кар се грижи за нашето удобство и безопасност, като ни осигурява нови, чисти и поддържани коли, които са оборудвани с всички необходими аксесоари и устройства, в стремеж да ни осигурят приятно и незабравимо пътуване. 

Добави коментар