Какво да правим при повреда на автомобила под наем

От: Рая Иванова

Наемането на rent a car е един от най-удобните начини, за да опознаем нови места и да подобрим преживяването си, по време на път. Въпреки това, подобно на всяко друго превозно средство, автомобилите под наем също могат да се повредят. Важно е да сме подготвени и да знаем необходимите стъпки, които да предприемем, когато се сблъскаме с такава ситуация. Тук ще открием подробности за това какво да правим, когато колата под наем се повреди, включително общи насоки за всяка повреда, отговорности за разходите и бонус съвети за онлайн резервация на автомобил под наем.

          1. Какво да правим при повреда на автомобила под наем

 • Безопасността е на първо място: Повредата може да бъде стресираща, но запазването на спокойствие в такива моменти е от изключителна важност. Спираме на безопасно място, за предпочитане далеч от движението, и включваме аварийните светлини.

 • Свързваме се с фирмата за коли под наем: След като се обадим на националния телефон или на номера на агента от който сме получили колата,  ще получим насоки към следващите стъпки, в зависимост от техните правила.

 • Представяме подробна информация: Обясняваме местоположението си, проблема, с който се сблъскваме, и всички нарушения, които сме забелязали. Идентифицираме проблема, доколкото можем - дали е спукана гума, проблем с двигателя или нещо друго. Това ще помогне на компанията за автомобили под наем да изпрати помощ, съобразена с нашата ситуация.

 • Следваме инструкциите: Ако ни посъветват, изчакваме да пристигне пътна помощ. Избягваме да правим опити за поправка, тъй като може по невнимание да причиним още по-големи щети.

  2. Какво да правим при повреда на автомобила под наем

Сключването на застраховка при наемане на рент а кар е препоръчително, поради няколко важни причини. Въпреки че може да изглежда като допълнителен разход, застраховката осигурява ценна защита и спокойствие, по време на периода на наемане. Ето два основни мотива, поради които е препоръчително да изберем застраховка:

 • Покритие на отговорността:

  Дори и да сме опитен шофьор, могат да възникнат произшествия или щети, поради независещи от нас фактори, като например метеорологични и пътни условия или невнимание, от страна на другите шофьори. Застраховката покрива щети при катастрофа и разходите по ремонта, ако сме виновни за произшествието. Без това покритие можем да бъдем лично отговорни за значителни разходи. Понякога събития, като счупено предно стъкло, спукана гума или блъскане на животно на пътя, могат да се случат неочаквано. Застраховката може да покрие тези инциденти, като ни гарантира, че няма да плащаме неочаквани разходи. Изберем ли допълнителна застраховка, отпада отговорността, дори и при грешно налято гориво и други сервизни услуги.

 • Удобство и спокойствие:

  Наличието на застраховка означава, че няма да ни се налага да се занимаваме с договаряне на разходите за ремонт, получаване на оценки или организиране на ремонт. Застраховката може да опрости процеса и да ни освободи от пряка отговорност. Пътуването трябва да бъде приятно и без стрес. Наличието на застраховка ни гарантира, че можем да се съсредоточим върху пътуването си, без да се притесняваме за потенциални финансови задължения, в случай на инцидент.


  Става ясно, че сключването на застраховка при наемане на автомобил, е желателна, поради защитата, удобството и спокойствието, които тя предлага. Тя помага за намаляване на финансовите рискове, осигурява покритие за различни видове щети и инциденти и гарантира по-гладко и безпроблемно преживяване, по време на наема. Преди да вземем автомобил, трябва да прегледаме внимателно възможностите за застраховка, предлагани от компанията за отдаване под наем.


3. Кой поема разходите по щетите

Отговорността за разходите при повреда на автомобил под наем, зависи от различни фактори. Ако повредата е резултат от небрежност на водача, като например изчерпване на горивото или неправилна употреба, водачът може да бъде държан отговорен, ако няма включена застраховка. Когато водачът предварително заплати допълнителната застраховка, препоръчана от компанията, тогава не носи отговорност за ремонта на повредения автомобил.

4. Как да резервираме онлайн от Greenrentacar.

Резервирането онлайн предлага множество неоспорими предимства, които го правят безспорно целесъобразен избор. Факторът удобство се откроява като основно предимство, което позволява на потребителите да преглеждат широк набор от възможности и да правят резервации от комфорта на собственото си пространство, независимо от часовите зони. Този подход, също така ,улеснява бързите сравнения на цените и видовете превозни средства. Освен това, онлайн платформите предоставят подробна информация за автомобилите под наем, включително спецификации и потребителски отзиви, което подпомага вземането на информирани решения. Резервирането на кола под наем онлайн може да бъде безпроблемен процес с помощта на тези стъпки:

 • Избери подходящия автомобил: В автопарка на Greenrentacar.bg ще открием нови хибридни модели, подходящи за кратки градски пътувания, дълги семейни ваканции и бизнес срещи. Избираме автомобил, който отговаря на нашите нужди и предпочитания, като вземем предвид капацитета на пътниците, багажното пространство и горивната ефективност.

 • Допълнителни екстри: След като сме избрали подходящия модел, спрямо целите ни, а имаме нужда и от допълнителни екстри, като например детско столче или пълномощно за пътуване в чужбина, трябва да го отбележим предварително.

 • Опции за застраховка: Да обмислим възможността за допълнително застрахователно покритие, предлагано от компанията за отдаване под наем.

 • Следващата стъпка е да посочим датата, мястото и часа на наемане и връщане на автомобила. За да си осигурим модел, който искаме, и от който имаме нужда, препоръчваме резервацията да се направи няколко седмици по-рано.

 • Преглеждане на правилата и условията: Внимателно да се прочете договора за наем, включително условията, застрахователното покритие, правилата за гориво и правилата за анулиране.

 • Предоставяне на информация: Предпоследната стъпка е да предоставим точна информация, като например две имена, телефон и E-mail.

 • Заплащане: Може да избираме измежду частична предплата или плащане с карта на цялата сума.

  Добави коментар