Как да направим резервация за наем на кола

От: Рая Иванова

Наемът на кола може да се извърши както онлайн, така и на място в офиса на rent a car агенциите. Изборът между двата начина, зависи от нашите предпочитания, удобство и наличностите в автопарка на компанията. Ще разгледаме подробно и двата метода на резервация, за да преценим кой е  по-подходящ за нас.

1. Онлайн резервация

Предимства:

 • Удобство: Наемът на колата може да бъде направен от уюта на собствения ни дом или от всяко място, където имаме достъп до интернет.

 • Сравнение: Онлайн платформата ни позволява да сравним цените, моделите и характеристиките на автомобилите, за да се ориентираме коя кола ще бъде най-подходяща за целите на пътуването ни.

 • Предварителна резервация: Това е един най-големите плюсове на онлайн резервацията, защото можем да си осигурим желаната от нас кола и да избегнем евентуална липса на такава, когато отидем на място в офиса на рент а кар компанията.

 • Пестене на време: Онлайн резервацията може да ни спести време, тъй като няма да ни се налага да прекарваме време в офиса за наемане на автомобили, попълвайки документи.

Стъпки:

 • Избираме място и дата: Въвеждаме локацията за взимане и връщане, както и датите и часовете в които се нуждаем от колата под наем.

 • Избираме модел: След като въведем датите ще ни се визуализират наличните опции за наем на кола. Можем да филтрираме по брой места, скоростна кутия и вид на горивото.

 • Преглед на условията: Нека се уверим, че сме прочели и разбрали правилата и общите условия, включително цената, застрахователното покритие и политиката за гориво.

 • Предоставяне на информация: Трябва да въведем личните си данни в контактната форма и данните за плащане. Препоръчително е да проверим дали информацията е точна, преди да продължим.

 • Потвърждение: След като прегледаме всички подробности, трябва да потвърдим резервацията си. Обикновено ще получим имейл за потвърждение с данните на резервацията, както и с нейния номер.

2. Резервация на място

Предимства:

 • Гъвкавост: Ако плановете ни за пътуване могат да се променят, резервацията на място ни позволява да вземем решение в последния момент.

 • Пряко взаимодействие: Можем да общуваме директно със служителите на компанията, за да изясним всякакви въпроси или притеснения на място.

 • Незабавна наличност: Можем да избираме измежду автомобили, които са физически налични на мястото. По този начин ще преценим на живо, дали колата е подходяща за нас и дали ще побере куфарите ни.

Стъпки:

 • Да посетим офиса: Офиси на компанията ще открием на летище София, летище Варна и летище Бургас, както и в търговските центрове – The Mall София и Mall Galleria Бургас.

 • Да проверим за наличности: Агентът за коли под наем ще ни даде съвет кой от наличните модели е най- подходящ за нас. 

 • Да направим избор: След като сме огледали физически наличните коли, може да изберем тази, която отговаря на нашите изисквания.

 • Да представим документи: Ще ни е необходима валидна шофьорска книжка, кредитна карта за депозитът, а понякога и допълнителни документи за самоличност, като лична карта.

 • Попълване на документи: Трябва да попълним необходимите документи, включително договор за наем, опции за застраховка и данни за плащане.

 • Преглеждане на условията: Нека се уверим, че сме разбрали условията, преди да подпишем договора.

 • Плащане: Може да заплатим таксите за наем, включително депозита за сигурност и допълнителните такси в брой или с карта.

Кое е по-лесно?

Резервирането онлайн обикновено е по-лесно, поради удобството, възможността за сравняване на възможностите и увереността, че резервираната кола ще ни очаква. Резервацията на място може да бъде по-гъвкава, но може да изисква време за изчакване, особено по време на пиковите туристически сезони. Ако предпочитаме опростено и планирано преживяване, онлайн резервацията е препоръчителна. Ако ценим гъвкавостта и прякото взаимодействие, резервацията на място може да е по-подходяща.

Да направим ли застраховка?

Изборът на застраховка при наем на кола е решение, което зависи от индивидуалните обстоятелства и толерантността към риска. Макар че някои могат да я смятат за допълнителен разход, застраховката може да осигури ценно спокойствие и финансова защита. Тя ще покрие разходите, в случай на злополука, повреда или кражба, като намали потенциалната финансова тежест. 

Кои екстри са най-предпочитани?

Изборът на допълнителни екстри зависи до голяма степен от индивидуалните ни нужди и предпочитания. Въпреки това, някои екстри обикновено се предпочитат от пътуващите, за да повишат удобството, безопасността и цялостния комфорт. GPS навигацията често се търси, за да се ориентираме безпроблемно по непознати пътища. Много пътници намират смисъл и в предварителното заплащане на пълен резервоар с гориво, което премахва необходимостта от зареждане с гориво преди връщането на колата. За семействата с деца, детските седалки са от съществена важност. Опцията за личен шофьор е много популярна при груповите пътувания и трансферите. Преди да изберем екстри, е важно да преценим кои от тях съответстват на нашите планове за пътуване и бюджет, като се уверим, че допълнителните удобства подобряват цялостното ни преживяване при наема на кола.

Как може да платим?

Имаме гъвкавостта да направим плащането с карта или в брой. Валутите които можем да използваме са в BGN (български лев) и EUR (евро).

Защо да се доверим на Greenrentacar.bg

Наемът на кола от Greenrentacar.bg е чудесно решение, поради акцента, който се поставя върху най-съвременните системи за безопасност и екологични опции. Моделите в автопарка разполагат с най-новите функции за безопасност, като дават приоритет на нашето благополучие, по време на пътуванията ни. Освен това, с приоритет върху хибридните и икономичните модели, Greenrentacar.bg не само допринасят за намаляване на емисиите, но и предлагат рентабилен избор, съобразен с нашия бюджет. Тази комбинация от модерни технологии за безопасност, екологични автомобили и достъпни цени, прави Greenrentacar.bg достоен избор за сигурно, екологично отговорно и икономично преживяване с кола под наем.

Добави коментар