Защо да изберем кола под наем във Велико Търново

Защо да наемем кола във Велико Търново

Eдин от най-красивите и исторически значими градове в България – това е Велико Търново. Разположен на бреговете на река Янтра, той е бил столица на Второто българско царство и свидетел на много събития от националното ни минало. Днес, Велико Търново привлича туристи със своята уникална архитектура, културни паметници, манастири, туристически обекти и живописна природа. Ако планираме да посетим този уникален град, може би се чудим как да се придвижваме из него и околностите. Едно от най-удобните и екологични решения, е да наемем кола от Green Rent a Car.

Как да изберем подходящ автомобил за нашите нужди

Ако искаме да наемем кола за пътуване в България или чужбина, може да разгледаме предложенията на Грийн Рент а Кар - компания, която предлага нови, предимно хибридни автомобили с марката Тойота. Тойота е световноизвестна марка, която се отличава с високо качество, надеждност, иновативност и хибридни технологии. Гамата от автомобили предоставя възможността да изберем перфектната кола под наем за всеки повод и ситуация. Независимо дали търсим луксозна лимузина, проектирана да впечатлява, докато се движи, компактно бижу за градски условия, надежден SUV автомобил за семейни пътешествия, мощен пикап, създаден за всеки терен, или перфектния бус, Green Rent a Car ще отговори на нашите очаквания.

За да изберем правилния автомобил за вас от Грийн Рент а Кар, трябва да вземем предвид няколко фактора:

 • Целта на пътуването – според това дали ще пътуваме за бизнес, удоволствие или специален повод, може да изберем различен тип автомобил, който да отговаря на нашите нужди и очаквания;

 • Броят на пътниците и багажа – важно е да знаем колко човека ще пътуват с нас и колко багаж ще имаме, за да изберем автомобил с подходящо пространство и комфорт;

 • Бюджета – разбира се, цената е един от основните фактори при избора на кола под наем. В Грийн Рент а Кар можем да намерим конкурентни цени за различни модели на Тойота, които са подходящи за всеки джоб;

 • Типът на купето – основният фактор, който оказва влияние върху нуждите. При необходимост от представителна Rent a Car кола, седанът е най-подходящ. За семейни пътувания и голяма компания, хечбекът или комбито са по-добрият избор. За планински пътувания – SUV или Пикап колите под наем са отлично решение, докато кросоувърът може да се счита за универсален избор;

 • Външен вид – особено важен е при сватби, абитуриентски празници, рождени дни и служебни мероприятия. Rent a Car автомобилите се поддържат в отлично състояние и без значение от целта на тяхното използване, те са с безупречна външност.

Забележителности, които да посетим

Като един от най-старите и красиви градове в България, Велико Търново има богата култура и история. Ако сме там, не бива да пропускаме следните забележителности, които ще ни очароват със своята атмосфера и архитектура:

В самия град:

 • Царевец: това е най-известната и впечатляваща крепост в града, която е била резиденция на българските царе през Средновековието. Можем да разгледаме царския дворец и патриаршията, и да се насладим на прекрасна гледка към река Янтра. Не бива да пропускаме и светлинно-звуковото шоу.

 • Самоводската чаршия: това е старинният търговски квартал на Велико Търново, където можем да видим как различни занаяти, да купим сувенири или да опитаме традиционни български ястия. Тук се намират и музей "Саравкина къща", който показва живота на български търговец от 19 век, и мултимедиен посетителски център, който ни представя персонажи от българската история.

 • Улица "Генерал Гурко": от най-старите улици в града. От 1888 е кръстена на Йосиф Гурко, един от генералите освободили България. Улицата има уникален чар и романтика. Тук можем да видим типични български къщи, да се разходим в близост по Стамболовия мост над реката и да стигнем до следващата забележителност: Асеневци.

 • Асеневци: паметник, построен през 1985 година по случай 800-годишнината от възстановяването на българската държавност от Асеневци. Паметникът представлява огромен меч с четирима конници - братята Асен, Иван Асен II, Калоян и Петър. От тук се открива страхотна панорама към града и реката.

Ето няколко идеи за еднодневни екскурзии към забележителностите в близост до града, извън пределите му.

Забележителности извън града:

 • Царевец: едно от най-известните и живописни старинни селища в страната, с неповторима възрожденска архитектура от 16-17-ти век. Можем да разгледаме 144 къщи, 5 църкви и 2 манастира, които са запазили духа на миналото. От Арбанаси се откриват зашеметяващи изгледи към хълмовете Царевец и Трапезица, както и към река Янтра.

 • Хотнишки водопад „Кая Бунар“ и Хотнишка екопътека: Това е един от най-красивите водопади в България, който се намира на по-малко от 30 минути с кола от Велико Търново. Водопадът е образуван в ждрелото на река Бохот и има два етажа, които можем да видим след като се изкачим по каменни стълби. Можем да се разходите и по екопътеката, която започва от водопада и води до село Хотница.

 • Гарга баир - Люлката на любовта: Това е атрактивно място за романтична разходка или пикник, което се намира на изхода на Велико Търново, в посока Арбанаси. Там можем да се люлеем на голяма дървена люлка, която е поставена на високото и да се насладим на панорамната гледка към старата столица и Стара планина.

 • „Никополис ад Иструм“ – археологически резерват: Това е древен римски град на 20 минути северно от Велико Търново, който е основан през 2-ри век от император Траян. Градът е бил един от най-важните административни и търговски центрове на провинция Мизия. Можем да разгледаме останките от форума, базиликата, термите, театъра и други забележителности.

Може ли да се доверим на Greenrentacar.bg

Грийн Рент а Кар е компания с високи потребителски отзиви, следствие на дългогодишен опит, високо ниво на професионализъм и качество на обслужването. Всичко това е в резултат на:

 • Избор от разнообразни модели автомобили, които отговарят на всякакви нужди и предпочитания.

 • Конкурентни цени и гъвкави условия за наемане, които включват доставка до всяка точка на страната.

 • Високо качество и безопасност на автомобилите, които се поддържат редовно и са оборудвани с всички необходими екстри и застраховки.

 • Професионално и любезно обслужване от екип, който е на разположение 24/7 за всякаква помощ и консултация.

 • Възможност за резервация онлайн или по телефона.

Добави коментар