За пътищата в Бургас и региона с автомобили под наем

Шофиране в Бургас и региона, България
В България се шофира от дясната страна на пътя.
В кръстовищата с кръгово движение, се кара в посока обратно на часовниковата стрелка. Превозните средства в кръговото движение са с предимство пред тези, които навлизат в него. Възможни са и изключения от това пътно правило, но те са обозначени със знак.
Предпазните колани навсякъде по пътищата на България са задължителни, включително и за пътниците на задната седалка на автомобила. За неспазване се налагат глоби от органите на КАТ и пътна полиция. Застрахователните компании могат да откажат да заплатят за произшествие, ако не е сложен предпазен колан.

Ограничения на скоростта

В рамките на града - до 50 Km/ч
Извън града - до 90 Km/ч
На магистрала - до 140 Km/ч


Пътна информация

Автомобилите под наем са с оборудвани с винетен стикер, който позволява на превозното средство да се движи по всички пътища на България.
 
Полезни и важни номера
Общи спешни повиквания - 112
Пътна помощ - 146
Бърза помощ - 150
Пожарна - 160
Пътна полиция - 165
Полиция - 166

 
Мобилни телефони
Не се разрешава използването на мобилен телефон по време на шофиране, освен ако не се използва “hands free”. За неспазване се налагат глоби.

Шофиране след употреба на алкохол
В България е забранено да се шофира след употреба на алкохол. Извършват се случайни проверки от органите на КАТ по пътищата и в населените места. При концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила, се налагат високи глоби. Законът в България допуска да Ви бъде взета и шофьорската книжка на водача за определен период от време. Ако пътувате в автомобил с пиян шофьор, вие сте еднакво отговорни по закона в България.
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: