Съвети за шофиране на Toyota Yaris Hybrid от Green Rent a Car


Хибридните автомобили на Toyota набират все по-голяма популярност заради икономичността, драстичното намаляване на емисиите и всички удобства, отличаващи го от съвременните автомобили.

В тази статия автомобилните експерти на Green Rent A Car, които поддържат автопарк с пълната хибридна гама на лидера в производството и продажбите на хибридни технологии Toyota, ще Ви представят няколко съвета за най-пълноценно каране на Toyota Yaris Hybrid:
 
  1. Планирайте предварително пътуването си
Този съвет е актуален при шофиране на какъвто и да е автомобил, тъй като не само се намалява риска от злополуки, но води и до значително намаляване на разхода на гориво. Можете да използвате навигацията на наетия от Вас автомобил Toyota Yaris Hybrid, за да планирате оптималния маршрут за път и условията на движение.
След като сте в движение, планирането може да оптимизира още разхода на гориво. Ако сте попаднали в засилен трафик, например, можете да не оставяте натискането на спирачките за последния момент – вместо това плавно намалете скоростта. По този начин дори може да не Ви се наложи да спирате напълно в задръстването. Колкото повече спирания имате, толкова повече енергия (и следователно гориво) ще използвате, за да ускорите наново скоростта си.
 
  1. Запознайте се с колата
Toyota Yaris Hybrid е интелигентен автомобил, който може да предостави на водача си богата информация с цел максимално използване на потенциала. Най-важното нещо, което трябва да следите, е регулаторът за използване на енергия, разположен в панела с инструменти.
Таблото на автомобила е разделен на три секции - Chargе, който се активира при намаляне на скоростта, особено при спиране; Eco - при дълъг път при постоянно ускорение и Power - когато трябва да използвате на максимални обороти бензиновия или електрически двигател при изпреварване или изкачване на стръмен хълм. Таблото на хибрида ще индикира какъв е разходът Ви на гориво.
 
  1. Увеличете максимално времето за каране в електрически режим
Да извлечете най-доброто от Toyota Yaris Hybrid означава да се движите със скорост между 50 и 60 км/ч. Можете да ускорите до тази скорост с помощта на бензиновия мотор, а чрез бързото повдигане от педала на газта ще преминете в пълен електрически режим.
 
  1. Шофирайте гладко
По-бързото ускоряване и спиране от необходимото ще доведе до по-голям разход на гориво. Имайте предвид, че Yaris Hybrid не е спортен, а интелигентен автомобил, създаден да изпитате удоволствието от постоянното шофиране в електрически режим.
Ако се движите с по-висока скорост, лесно ще я поддържате. Въпреки че са оборудвани с тънки еко гуми, хибридните Yaris имат силно сцепление, а спирачките са безотказни.
 
  1. Не носете ненужни вещи по време на пътуването
Ако колата е постоянно пълна с ненужни вещи, те ще добавят нежелано тегло. Излишното тегло означава допълнителна мощност за придвижване на автомобила, което пък се отразява отрицателно на икономията на гориво.
Ако обаче трябва да пренасяте вещи, Yaris е изключително практичен. Разполага с просторен багажник, съизмерим с този на Skoda Fabia. Пространството за пасажерите на задната седалка също е достатъчно, за да осигури комфорт, дори на дълъг път. 

Заповядайте в автопарка на Green Rent A Car, за да тествате сами удобствата, които Toyota Yaris Hybrid може да Ви осигури по време на бизнес или семейно пътуване. Можете да ни намерите на телефон: 0700 700 22 или на някоя от нашите локации на територията на област Бургас.
 
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: