Съвети за правилна стойка по време на шофиране

Болки в гърба, схващания във врата и раменете – това са само част от дискомфортните последствия, които може да Ви причини ежедневното или дълго пътуване.
С мисъл за ТЕБ и утрешния ден, ние от Green Rent a Car Ви представяме причините защо Ви се случва да изпитате този дискомфорт и как да го избегнете и да се наслаждавате на удоволствието, наречено управление на автомобил!

Превозните средства, които караме, са част от проблема с болките в тялото след продължително или ежедневно шофиране. Някои седалки не разполагат с правилна извивка за долната част на гърба, което носи допълнително напрежение на гръбначния стълб. При компактните автомобили пък е възможно и да липсва достатъчно място удобно да разположите краката си, което принуждава някои шофьори да заемат нездравословни пози само, за да управляват автомобила.

Дискомфортът, обаче, не винаги е по вина на колата. Проблемът може да се корени в нашата стойка, докато управляваме возилото. Лошото разположение на тялото може да доведе до повишен риск от дискомфорт в областта на шията, гърба, раменете, ръцете, китките, пръстите, краката и стъпалата. С течение на времето, лошата стойка може да доведе и до хронична болка. 

Ето и кои са съветите на Green Rent A Car, с които ще облекчите неудобството от шофирането и ще се чувствате удобно зад волана, независимо дали сте тръгнали на кратко или дълго пътуване.
  •  Важно е гърба и раменете Ви да имат пълен контакт със седалката. Не нагласяйте седалката твърде близо до волана за Ваша безопасност. Поставете китките над горната част
 на волана. 
  • Краката също трябва да бъдат правилно поставени. Те трябва да стигнат до педалите без затруднения. Когато левият крак не натиска съединителя, можете да го поставите на специалното място за тази цел.
  •  След оправянето на седалката, следващата стъпка е поставянето на предпазния колан и нагласянето на огледалата. Нагласете ги така че да предотвратите напрежението във врата - страничните огледала и това за обратно виждане трябва безпрепятствено да Ви осигуряват видимост за трафика.
  • Дори когато сте разположени правилно на мястото на водача, умората неизбежно ще настъпи, когато шофирате дълго. Слушайте тялото си и правете периодични почивки, за да излезете от колата, да се разтегнете и подишате чист въздух.

Всички изброени съвети ще Ви помогнат да се насладите на комфорта от шофирането на автомобил от Green Rent A Car, а в комбинация с уникалните нови хибридни автомобили, които отдаваме под наем пътуването Ви ще е истинско изживяване! Запазете още сега своя rent a car от Green Rent A Car на телефон: 0700 700 22
 
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: