С кола под наем към топ 3 дестинации около Бургас

Една от най-интересните части в планирането на пътуване е избора на местата за разглеждане. Днес сме се спрели на три дестинации в близост до Бургас, които са перфектни за разучаване на региона с кола под наем от Green rent a car

Замъкът в Равадиново приказност и спокойствие на едно място

Замъкът се намира на 34км от центъра на Бургас и е построен по идея на  местен бизнесмен през 1996г. „Влюбен във вятъра“ се простира на площ от 20 дка, където са разположени множество атракционни.

Какво ще видите прекрачвайки прага му?

„Влюбен във вятъра“ ще ви пренесе в един приказен свят, където свободно се разхождат пауни, а въздуха се нови аромат на цветя. Високите му кули ще ви  припомнят за приказките на братя Грим. Сякаш Рапундзел всеки момент ще се спусне от кулата.
Замъкът е създаден с много въображение, естетика и внимание към детайлите. Около великолепната градина има водопади, каменни статуи, фигури и фонтани – един, от който е копие на известния Фонтан ди Треви. Край езерото можете да си починете и освежите с напитки, да се полюбувате на обстановката и лебедите. 
Замъкът е отворен целогодишно и входа му е 10 евро.

Да се потопим в неизвестното – тайствеността и мистерите на Беглик Таш 

Беглик Таш представлява тракийско селище, намиращо се на 40 км от Бургас. Ако харесвате историята и мистерията, това място е за вас. Останките на светилището са открити от археоложката Цоня Дражева  през 2001г. и след 2003г. обектът е отворен за посетители.
Какво ще видите в Беглик Таш?

Там са разположени останките от стар тракийски храм, добре запазени са и частите от олтара, трона на Върховния жрец и мястото, където са се извършвали жертвоприношения.

Несебър – автентичност и красота

Градът е много приятен за разходка и се намира на 36км от центъра на Бургас. Не пропускайте да се разходите из калдръмените улички на Стария град, където ще можете  да си похапнете традиционна българска кухня. Ако имате повече време и искате да видите и друг курорт, посетете и Слънчев бряг (5,6км от Несебър).

Какво да посетим в Несебър?
  1. Архитектурно-историческият резерват Несебър
  2. Старата мелница -  свързва старата и новата част на града.
  3. Музеят на киното
  4. Църквата "Свети Стефан"
  5. Ранновизантойски терми (Баните)
Допълнете списъка си с тези интересни забележителности и се насладете на пътуването си, лесно и комфортно с кола под наем от Green rent a car

 
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: