Най-подходящите периоди за вземане на кола под наем

Запитвали ли сте се кога е най-подходящото време да вземете кола под наем от Green rent a car? Предлагането и търсенето на рент а кар услугите е изключително предвидимо – зависи от сезона и редица други обстоятелства, чрез които може да вземете автомобил под наем на най-добра цена. Ето и кои са факторите, с които може да се съобразите, за да получите услуга с отлично качество и преференциални условия.

Веднага след официални празници
С настъпването на големите празници като Коледа, Великден или Денят на Освобождението започва голямото пътуване – голяма част от жителите на градовете използват възможността да отидат на ваканция или да посетят семействата си с коли под наем. Тези периоди се характеризират с голямо търсене на превозните средства под наем. Веднага след поредица от почивни дни със завръщането на хората в градовете се връщат и рент а кар автомобилите. Ако изберете да наемете кола веднага след такъв празник ще имате на разположение голям избор от автомобили в автопарка на Green rent a car и изгодни предложения.

През пролетта или есента
Лятото е сезонът с пикът на рент а кар услугите. В този период чужденци и местни наемат множество автомобили, за да пътуват по време на годишните си отпуски. Завишеното търсене определя и по-високите цени на услугите в сравнение с останалата част от годината. През зимата пък множество компании избират да заложат на рент а кар услугите, за да избегнат злопоуки с фирмени автомобили. През студените месеци масово има голямо търсене на заместващи автомобили от застрахователи, които избират рент а кар коли докато покрият щетите на своите клиенти.  Есента и пролетта обаче не предполагат големи пътувания и голямо търсене на коли под наем, затова са и подходящи за използване на рент а кар услугите.

Четвъртък следобед или петък сутрин
Седмичната заетост на рент а кар компаниите обикновено има следната заетост: понеделник сутрин е изключително натоварен с много клиенти и отдаване на коли. Вторник наподобява понеделник, а в сряда голяма част от автопарка е даден под наем на клиенти. В четвъртък следобед обикновено всички тези клиенти (по-голямата част от които са корпоративни) връщат колите, които са наели и автопарка отново се попълва, а в петък сутрин търговците се опитват да сключат колкото е възможно повече сделки за рент а кар услуги за пътувания през уикенда.

Спрямо тази заетост можем да заключим, че най-доброто време да вземете кола под наем и да имате на разположение богат избор от автомобили е четвъртък вечер или петък сутрин. Ако вземете кола под наем за уикенда може дори да получите преференциални условия за услугата.

Наемането на кола под наем може да бъде стресиращо. Доверете се на услугите на Green Rent a Car и още сега се обадете на тел.: 0700 700 22, за да изберем заедно най-подходящия автомобил за Вашето бизнес или лично пътуване.

 
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: