Какво да вземете с вас, когато сте планирали да шофирате по-дълго

Шофирането на дълги разстояния в повечето случай е приятно, стига да имате компания с вас и един човек с който да се сменявате, когато сте изморени. По всяка вероятност при дългите пътувания може да възникнат непредвидими  въпроси на които трябва да намерите отговорите. В тази статия ще ви запознаем с едни от най-важните неща, които да вземете с вас когато сте планирали да шофирате по-дълго. Една част от тях са задължителни през цялата година, а останалите са сезонни.

Винаги носете със себе си личните си документи и пари

Личните документи са най-важните вещи, които трябва винаги да са във вас. Те включват както личната ви карта, както и валидна шофьорска книжка. Когато сте поръчали кола под наем е препоръчително е да носите ваучера и кредитна карта за депозита. Тези документи са много важни и ще трябва да ги покажете когато ви ги поискат от хотела в който ще се настаните или при проверка от органите на реда. Повярвайте ни, носете на документите ще ви спести много излишни проблеми. Един съвет от нас - не носете много пари със себе си. Нека те да бъдат напълно достатъчни за пътуването, което сте предвидили, а не прекалено много. Най-удобното нещо, което да направите е винаги да носите в портфейла си кредитни и дебитни карти, за да можете при необходимост бързо да изтеглите пари или да платите на пос терминала.

Не забравяйте да вземете с вас напитки и храна

При дългите пътешествия е изключително важно да носите с вас напитки и  хранителни продукти. В някои случай пътуването може да протече повече от предвиденото време и да възникнат проблеми. Ако носите с вас достатъчно напитки и  хранителни продукти, евентуалните неочаквани обстоятелства няма да ви обезпокоят.

Носете с вас заредени мобилни устройства

Това е едно от нещата, които се забравят от шофьорите. Сигурно ви се е случвало да тръгнете на път и да погледнете, че батерията ви пада. В този случай ще ви бъде от полза преносимото зарядно, с което да заредите мобилното устройство директно от автомобила. Бихте могли да вземете с вас и други устройства с помощта на които да се свържете с близките ви и приятелите. 

Не забравяйте куфара с дрехите 

Без значение от сезона трябва да носите с вас облекло както за топло, така и за студено време. Въпреки, че лятото е по-топло, вечерите са хладни и е хубаво да имате връхна дреха и за предпочитане затворени обувки. Автомобилите под наем са оборудвани с парно и климатик, но вие едва ли ще шофирате през цялото време и ще направите поне две почивки. По всяка вероятност навън ще бъде хладно и тогава ще благодарите на себе си, че сте взели с вас и якето.

Друга много важна част са инструментите и горивото

Постарайте се когато сте предприели по-дълго пътуване, освен да напълните резервоара на автомобила до горе, да имате с вас и туба с гориво. Препоръчително е да вземете някои основни инструменти с помощта на  които да отстраните леки щети по колата, все пак пътят е дълъг и непредвидим. Необходимо е да колата да бъде оборудвана с аптечка и резервна гума. Ако сте се спрели да пътувате с автомобилите под наем от Green rent a car, то знайте, че те са напълно подготвени, обслужени и може да разчитате на нашата 24 часова поддръжка, независимо кои ден от седмицата е. 


 
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: