Как да направим пътуването си с кола перфектно?

Запитвали ли сте се някога как да направите пътуването с кола перфектно? Ние от Green Rent A Car ще Ви разкрием няколко трика, с които всяко пътуване - дълго или кратко, да премине по-добре от очакваното, независимо дали обичате да шофирате или не.

Колкото и тривиално да звучи, именно предварителната подготовка ще направи пътуването Ви успешно. Ето и са нашите изпитани 5 съвета за перфектно пътуване с кола:

Винаги тръгвайте на път, когато сте починали добре и сте се наспали
Да, вероятно сте го чували десетки пъти, но това е основно правило, ако ни предстоят стотици или хиляди километри на пътя.
Хубаво е да се тръгва на път сутрин, след като сме се наспали добре, а не след продължителен и изтощителен работен ден, например. Също така е препоръчително да се правят спирания за почивка на всеки 2 часа каране.

Хидратация
Подсигурете се с достатъчно вода - доказано е, че когато сме добре хидратирани имаме и повече енергия. Като страничен ефект обаче е възможно това да доведе и повече спирания, които от своя страна ще удължат пътуването ни.

Храна
При нощно каране бъдете сигурни, че имате под ръка дъвка или някакви ядки. Професионалните шофьори използват именно този трик, за да останат бодри и да не се унесат на дълги разстояния. Газираните напитки също могат да ни поддържат будни, дори да не са енергийни.

Планирани спирания за почивка
 Както споменахме в първа точка, специалистите съветват да се правят спирания за почивка поне през 2 часа каране. Едно от най-важните неща при пътуване е да си даваме почивки, в които просто да излезнем от колата и да се раздвижим. Когато планираме предварително местата за тези спирания, ще се насладим на по-приятно пътуване, а като допълнителен бонус можем да посетим и нови места.

Музика
Всеки шофьор знае колко е приятно да слуша приятна музика, докато кара кола. Направете си плейлист от песни, специално за пътуването, за да не превръщате пътя в мъчение за Вас и околните. Слушането на любима музика може да върви ръка за ръка с почти всяка дейност и гарантира приятно настроение. Ако пътувате с деца, измислете им занимания, които да привличат вниманието им. Така ще направите и тяхното преживяване по-комфортно и времето им в колата ще мине неусетно.

И не на последно място – за перфектното пътуване е нужен и перфектен автомобил! Обадете ни се сега на телефон: 0700 700 22, за да Ви консултираме кое превозно средство от нашия богат автопарк отговаря на Вашите нужди на територията на област Бургас.
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: