История на автомобилите под наем

Историята на рент а кар автомобилите започва преди повече от век. Макар услугата да е широко популярна днес и да можете да поръчате автомобил от Green rent a car само с едно телефонно обаждане, удобството да наемеш возило се е използвало още в древен Рим, когато гражданите на империята са давали под наем колесниците си.

Ето и как се развива рент а кар индустрията от началото на ХХ в. досега.

1900

Най-ранните записи за коли под наем могат да бъдат проследени още през 1904 г., когато магазин за велосипеди в Минеаполис, САЩ  започва да предлага рент а кар коли. Няколко години по-късно – през 1912 г. в Германия е създадена и първата компания, специализираща в рент а кар услугите.  Бизнесът започва с три коли и поради интереса, бързо се разраства.
През 1915 г. в Омаха, САЩ,  находчив предприемач на име Джо Сондърс  също започва собствен рент а кар бизнес и само за 2 г. предлага под наем 120 автомобила и започва усилена маркетингова кампания в местния вестник.  До 1927 г. бизнес моделът на компанията става толкова печеливш, че отваря свои филиали в над 85 града.

1950

С възходът и разрастването на автомобилната индустрия се разраства и бизнесът с коли под наем.  След Втората световна война все повече хора започват да наемат коли под наем, тъй като разполагали с по-голям доход. С увеличение на търсенето на услугите, се увеличава и броят на компаниите. По това време се създават едни от конгломератите в сферата.
Увеличаването на доходите води до повече възможности за пътуване и така местните компании стават международни рент а кар фирми. Въпреки че мнозинството от хората по онова време са разполагали с автомобили, много от тях все пак са избирали услугите на колите под наем за своите пътувания.
През втората половина на XX в. финансовия и публичен сектор отново е в подем, което от своя страна отваря нови врати на рент а кар компаниите, които постепенно се превръщат в интернационални фирми с впечатляващи автопаркове.

2000

От началото на XXI в. досега компаниите преминаха от еднообразен избор на возила към паркове със стотици различни марки превозни средства. Днес съществуват рент а кар услуги, предлагащи да наемете автомобил, микробус, камион, лодка и дори хеликоптер под наем!
Съвременните рент а кар компании вече имат впечатляващ опит и гъвкави условия, което се дължи на повишеното търсене на услугата. Светът става по-глобализиран, хората пътуват с безпрецедентна скорост и наемат автомобили, микробуси и други превозни средства по-често от всякога.
В началото на своята история, наемането на автомобил е включвало попълването на множество документи, а днес може да наемете превозно средство от богатия автопарк на Green rent a car само с шофьорската си книжка на телефон: 0700 700 22
 
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: