6 съвета за комфортно дълго пътуване с Green Rent A Car

Лятото е сезонът на дългите планирани пътувания и почивки. Независимо дали сте избрали да почивате със семейството или приятелите си, автомобилните експерти от Green Rent A Car са Ви приготвили няколко съвета, с които дългият път да стане удоволствие, а не задължение. Те ще Ви помогнат да стигнете до далечната желана дестинация безопасно и удобно.
 
  • Починете си добре преди дългия път
Преди дълъг път е нужно да си набавите достатъчно енергия, за да не се разсейвате  и да не Ви се доспива докато карате. Изтощението може да Ви изиграе лоша шега, затова е препоръчително да сте спали два последователни дни по минимум 7 ч. преди да предприемете пътуването. Не забравяйте да правите редовни почивки, за да останете свежи, и ако е възможно, не шофирайте между 1 и 3 ч. сутринта, когато температурата на тялото Ви е по-ниска и сте по-сънливи от обикновено.
 
  • Осигурете си здравословни храни и напитки за из път
Пригответе в багажа си разнообразни здравословни храни, пълни с витамини, за да не останете гладни и да си набавите нужната енергия. С този съвет ще избегнете и спирките в ресторантите за бързо хранене, които предлагат нездравословна и калорична храна, която често след прием ни кара да се чувстваме уморени. Не забравяйте да си осигурите и достатъчни количества вода за максимална енергия.
 
  • Планирайте спирките за почивка
Един от най-важните съвети за дълго пътуване с кола е да спирате за почивка на всеки два часа, за да почине тялото Ви. Планирайте спирките си за почивка при дълъг път, независимо дали ще са за хранене или просто почивка – така ще се освежите и ще продължите да шофирате съсредоточени и отпочинали.

 
  • Дъвчете дъвка
Дъвченето на дъвка по време на дълго шофиране увеличава циркулацията на кръвта и бдителността. Питате се как? Отговорът е много прост – повтарящият се цикъл от движения осъществява този процес. Стимулацията на лицевите мускули увеличава притока на кръв и ще Ви помогне да останете будни.

 
  • Шофирайте в изправена поза
Уверете се, че седалката Ви е настроена в правилна позиция спрямо тялото Ви, за да имате възможно най-добър приток на кръв в тялото. Ако по време на шофиране усетите, че се разсейвате, поемете дълбоко въздух и установете откъде идва напрежението в тялото Ви.

 
  • Осигурете забавления за пасажерите
Всеки знае, че дългите пътувания с кола могат да бъдат изключително отегчителни, ако нямате развлечения. Това важи най-вече за децата, които постоянно търсят нови забавления, с които да се разсейват. Уверете се, че сте осигурили на по-малките забавления като пъзели, книги, играчки и електронни устройства, с които да сте спокойни докато карате и да не се разсейвате.


Ако Ви предстои дълго пътуване в района на Бургас и търсите надежден и модерен автомобил, който да отговори на всички Ваши изисквания, разгледайте нашия автопарк на адрес: https://greenrentacar.bg/ или ни се обадете на тел.: 0700 700 22, за да Ви консултираме за точното превозно средство за Вашите цели.
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: