5 съвета за покачване на хибридната горивна ефективност на автомобилите Toyota

Искате да се възползвате максимално от възможностите на хибридните автомобили Toyota, които Green Rent a Car Ви предлага под наем? Ето и нашите 5 съвета, с които ще повишите горивната ефективност на автомобилите от нашия автопарк:

1. Икономичен режим на Toyota – Eco Mode
Повечето хибриди се предлагат с икономичен режим, който използва сензорите на автомобила, за да помогне на водача автоматично да пести гориво. Проверете дали икономичният е включен. Тази функция може да ограничи ускорението и други характеристики на работата на автомобила, но ще спести гориво и средства в дългосрочен план.

2. Дръжте батерията заредена
Добре заредената батерия на хибрида помага да използвате по-малко бензин и повече електричество. Прочетете ръководството на хибрида, за да получите възможно най-добри  препоръки от Toyota за зареждане на батерията.

3. Спирайте внимателно
Постепенното спиране с вашия автомобил има множество предимства, включително генериране на мощност за хибрида. Тъй като спирачките се задействат, електрическият мотор се превръща в генератор и преобразува енергията от спиране в електричество и я съхранява в акумулатора. По този начин използвате повече електричество за захранване на автомобила по време на шофиране, отколкото бензин. Плавното спиране също има и предимство за Вашата безопасността, тъй като най-вероятно ще започнете да забавяте по-рано и ще си осигурите повече пространство с автомобила пред Вас.

4. Облекчете товара си
Този съвет е приложим за всички превозни средства: колкото по-малко е теглото на колата, толкова по-голяма икономия на гориво ще получите. Ако не използвате пътническите си седалки, можете дори да ги извадите, което ще доведе до осезаема разлика в теглото. Можете да облекчите товара и като оптимизирате вещите, с които пътувате.

5. Ограничете използването на аксесоари
Изключването на аксесоари по време на шофиране ще спести от пробега Ви в хибридното превозно средство Тoyota. Минимизирането на използването на вътрешни аксесоари като климатик или радио пести гориво във всяка кола.
При хибридите на Toyota водачът може да спести гориво и електроенергия, като минимизира използването на всякакви аксесоари, които не са необходими по време на шофиране. Икономичният режим може също да помогне за регулиране на настройките на климатика.

Бонус: Поддръжка на автомобила
Както при всеки автомобил, поддържането на хибридното превозно средство е от изключителна важност за енергийната ефективност. Нашият автопарк се обслужва и поддържа регулярно, за да получите безкомпромисна услуга на достъпни цени, затова просто се насладете на пътуването си с Green Rent a Car!
 
Платете с:
  • Image alt
  • Image alt
  • Image alt
Последвайте ни: